Angefrist / Reklamasjon

Defekt eller feil vare

Skulle du være så uheldig å motta en defekt eller feilsendt vare, bør du raskest mulig ta kontakt med oss. Etter at du har ringt og snakket med en av våre kundebehandlere så skal du umiddelbart returnere varen til oss.

Pakk varen godt og legg ved en kopi av fakturaen og en beskrivelse av feilen. Varen sendes til oss som vanlig post, ikke oppkrav. Når vi da mottar varen vil vi raskest mulig prøve å ordne opp i problemet.

Dersom du lurer på noe angående angrefristen og hvilke rettigheter som gjelder i henhold til den, så finner du full oversikt på: http://forbrukerportalen.no/temaer/postordre,dorsalg

Sikkerhet med på kjøpet - 21 dagers full returrett

Skulle du mot formodning angre på et kjøp, kan du innen 21 dager etter mottakelsen, returnere varen til oss. Dette forutsetter at varen returneres til oss ubrukt og i samme tilstand som den var da du mottok den. Originalemballasjen må også medfølge når du returnerer varer. Merk at angreretten ikke gjelder på spesialbestilte varer.

Du må selv betale portoen når du returner varer til:

MC-Deler AS, Sætre, 6170 Vartdal

Pakker som blir sendt til oss i oppkrav blir ikke mottatt.

Når du returnerer varer må du vedlegge kopi av fakturaen og skrive om du ønsker pengene tilbake eller om du ønsker varene ombyttet i et annet produkt.

Husk at du må betale ny porto dersom du ønsker nye varer tilsendt. Hvis du ønsker pengene i retur, ber vi deg om å opplyse kontonummer. Dette letter ekspedisjonen veldig for oss og sikrer deg en raskere betjening. Du kan også angre på kjøpet ved å levere inn varen i vår butikk. Der vil de straks ombytte produktet eller utbetale deg pengene dine. Du kan også velge å ha pengene stående til gode hos oss. Gjør oss da oppmerksom på at du ønsker å bruke av dette beløpet på din neste bestilling. Ved bruk av angreretten vil tilbakebetaling skje innen 14 dager etter at vi har mottatt varene fra deg.

Reklamasjon - Forbrukerkjøpsloven av 21. Juni Nr. 34 2002

Hvis det oppdages en feil eller mangel må forbrukeren innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget, eller burde oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen (reklamasjon). Fristen for å reklamere er allikevel ikke kortere enn to måneder fra det tidspunkt da forbrukeren oppdaget mangelen. Reklamasjon må senest skje to år etter at forbrukeren overtok tingen. Dersom tingen eller deler av den ved vanlig bruk er ment å vare vesentlig lengre, er fristen for å reklamere fem år. Hvis forbrukeren ikke reklamerer i tide, tapes retten til å gjøre mangelen gjeldende. En mangel som viser seg innen seks måneder etter at forbrukeren overtok tingen (normalt leveringstidspunktet) skal formodes å ha eksistert ved risikoens overgang.

Melding om feil og mangler ved produktene kan overbringes oss muntlig eller skriftlig. Av bevishensyn anbefaler vi at reklamasjonen sendes oss skriftlig.  

Dersom det foreligger en mangel ved tingen og forbrukeren har reklamert innen de nevnte fristene kan forbrukeren gjøre gjeldende følgende mangelsbeføyelser:

- Holde kjøpesummen tilbake
- Under visse forutsetninger velge mellom retting eller omlevering
- Kreve heving dersom mangelen ikke er uvesentlig (forutsetning at varen er i samme stand og mengde, § 51)
   (* Hvis kriteriene for heving av kjøpet er i henhold til reklamasjonsreglene i Forbrukerkjøpsloven, skal avtalt 
   beløp og eventuelle frakter refunderes innen 14 dager fra varen er registrert mottatt oss)
- Kreve erstatning

Som hovedregel har selgeren ikke krav på å foreta mer enn to forsøk på retting eller omlevering for samme mangel.

Dersom det ikke foreligger en mangel, kan selgeren bare kreve betaling for undersøkelser som har vært nødvendige for å avgjøre om det foreligger en mangel, og betaling for reparasjon av tingen, dersom selgeren har gjort forbrukeren uttrykkelig oppmerksom på at han eller hun selv må dekke slike kostnader, § 30.

MENY

Informasjon

NYHETSBREV
Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev godtar du vår personvernpolicy
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×